Echipa ProLider

Echipa ProLider este formată din lideri din diverse instituții creștine (biserici, fundații, agenții) care se angajează să contribuie cu resurse financiare, materiale și spirituale prin care pot ajunge să influențeze cât mai mulți lideri din Bisericile Penticostale din România.
 • Mihai Dumitrașcu
  Pastor al Bisericii „Emanuel”, Galați
  Mihai este coordonator național al programului A.T.S. Teologie Pastorală, Licențiat în electromecanică la Universitatea din Galați (1982-1986); Leadership Certificate la Christ for the Nations Institute, Dallas, Texas (1992); Absolvent A.T.S. – Teologie Pastorală (1993-1996); M.A. în conducere globală, Fuller Theological Seminary, Pasadena (2008-2013). Este coordonator ProLider și președintele Comunității Regionale Constanța. Mihai este căsătorit și împreună cu soția lui Neli, au 3 copii, iar acum se bucură de statutul privilegiat de a fi bunic.
 • Ghiță Rițișan
  Președinte al Agenției Penticostale de Misiune Externă
  Gheorghe Rițișan s-a născut în 1960, în orașul Gherla, jud. Cluj. În 1987 s-a căsătorit cu Irina și au împreună doua fete – Irisa-Iulia și Lea-Priscila – ambele căsătorite. În 1992 a absolvit Seminarul Teologic Penticostal din București, iar în 1995 a obținut licența în teologie pastorală la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Facultatea de Teologie Reformată. În 1992 a fost ordinat păstor în cadrul Cultului Creștin Penticostal din România. Începând cu același an și până în 2008 a slujit ca păstor și plantator de biserici în județul Constanța. Din anul 2008 este președintele Agenției Penticostale de Misiune Externă.
 • Doru Cîrdei
  Pastor Coordonator al Bisericii „Filadelfia”, Chișinău
  Doru Cîrdei este păstorul fondator și coordonator al Bisericii Filadelfia. De la înființarea ei în anul 1994, Biserica Filadelfia, a crescut contribuind la înființarea multor biserici în diferite localități din Republica Moldova și a fondat și administrează Liceul Moldo-Finlandez – instituție creștină de învățământ, Universitatea Moldo-Americană și Centru Creștin Betania – orfelinat de tip familial. Doru este căsătorit cu Nadia, împreună sunt părinții a patru copii și a obținut titlul de Master în Biblie și Teologie (Evangel Theological Seminary, Kiev, Ucraina).
 • Vasilică Croitor
  Pastor al Bisericii „Betleem”, Medgidia
  Ca membru fondator al Agenției Penticostale de Misiune Externă a călătorit în diverse țări în scop misionar. În Comunitatea Regională Penticostală Constanța a avut funcția de președinte 2014-2018. Ca traducător și editor, a coordonat apariția a peste o sută de cărți în limba română, prin Editura Succeed Publishing. Între 2006 și 2011 a păstorit și Biserica Betel din Constanța. Este căsătorit cu Mihaela și împreună au trei copii, Denisa, Beniamin și Miriam.
 • Victor Cîmpean
  Pastor al Bisericii „Sfânta Treime”, Bistrița
  Victor a absolvit Institutul Teologic Penticostal în anul 1998. Este pastorul coordonator al bisericii „Sfânta Treime” din Bistrița. Victor este membru al Comitetului Executiv al Cultului Crești Penticostal și directorul de dezvoltare în cadrul Institului Teologic Penticostal – București din 2011. El este căsătorit cu Paula și sunt binecuvântați cu doi copii: Abel și Hana.
 • Emil Meștereagă
  Pastor al Bisericii „Vestea Bună”, București
  Am venit la institut în anul 1990 pentru nevoia slujirii in zona Simeria. Obiectivul meu a fost sa mă pregătesc pentru slujirea pastorala si apoi sa revin în zona respectiva si sa slujesc ca Pastor, ceia ce s-a si întâmplat in primii ani. In anul 1993 când am absolvit institutul am păstorit 4 biserici nou formate in județul Hunedoara. Împrejurarea prin care am venit la institut a fost plecarea profesorului de limba Greaca, fratele John Tipei. Acesta a fost primul obiectiv cu care am venit sa predau limba Greaca, care este o mare unealta a exegezei si interpretării Noului Testament. Emil Mestereaga este Pastor al Bisericii „Vestea Buna” – Bucuresti, și Pastorul Studenților (ITP).
 • Flaviu Coman
  Pastor al Bisericii „Betleem”, Medgidia
  Născut într-o familie numeroasă cu 11 copii, din orașul Petroșani, Flaviu dobândește pasiunea pentru Hristos încă de mic, fiind îndrumat și inspirat de părinții lui, pe care îi consideră repere morale vrednice de urmat. În anul 1999, în urma unei chemări clare din partea Domnului, se mută în Dobrogea (Medgidia), unde împreună cu echipa Bisericii Betleem din Medgidia, se implică într-o lucrare dinamică de plantare de biserici, numărul lor ajungând la doisprezece în 2014. Pasionat de Christos și de modelul Lui de a face ucenici, investește cu consecvență în trei domenii: ucenicia, lucrarea cu tinerii și plantarea de biserici. În anul 2000 obține licența în teologie de la ITP București, în 2007 finalizează cursurile școlii Worship Academy din Constanța, iar în 2016 finalizează masterul în teologie biblică la FTB, București. Din 2001 Flaviu este căsătorit cu Lidia, având împreună trei copii: Aida, Alicia și Elias. În prezent este pastor asociat în Biserica Betleem din Medgidia și pastor coordonator al Bisericii Farul, Constanța. Este președintele organizație de tineret VITAL, coordonează departamentul de tineret al Comunității Regionale Penticostale Constanța și este membru în echipa executivă a departamentului de tineret al Cultului Penticostal din România. Este membru fondator al ProLider.
 • Dinu Burzo
  Pastor al Bisericii „Logos”, Cluj-Napoca
  Dinu Burzo este pastorul coordonator al bisericii penticostale Logos, Cluj-Napoca. A studiat teologia la Institutul Teologic Penticostal București (Licență – 2000), Lampeter University of Wales UK (MA – 2007) și ULBS (PhD – 2014). Este autor de cărți de teologie și spiritualitate creștină (Revelație și relevanță, Demascarea ispitei, Dinamica toleranței). Dinu este căsătorit cu Persi, împreună cu care au doi copii minunați, Abel și Sonia.
 • Valentin Indreiu
  Pastor al Bisericii „Casa Pâinii”, Ocna Mureș
  Absolvent al Facultății de Teologie Betania, Arad, specializarea teologie didactică. Este casatorit cu Marinela și au împreună trei copii.
 • Lucian Rotaru
  Pastor al Bisericii „Betel”, Constanța
  Lucian Rotaru – absolvent al facultății de Teologie pastorală în cadrul Institutului Teologic Penticostal din București (2007), al programului de master în Teologie sistematică în cadrul Facultății de Teologie Baptistă – Universitatea București (2010) și al programului ATS – Teologie pastorală, în parteneriat cu Big-Impact (2013). În prezent, urmează un program de D. Min (Predicare și Leadership) în cadrul Seminarului Asbury Theological Seminary din Kentucky, SUA. Este căsătorit cu Elisabeta din anul 2008, tată a doi copii, pastor în Biserica Penticostală Betel din Constanța.
 • Adrian Vlad
  Pastor al Bisericii „Efraim”, Târgoviște
  Adrian Vlad este absolvent al facultății de Teologie pastorală în cadrul Institutului Teologic Penticostal – București (2008) și al programului de master în Istoria gândirii creștine în cadrul Pentecostal Theological Seminary (Tennessee, SUA). A colaborat cu colegiul Ekklesia, ramura din Nashville, TN, predând un curs de specializare (Divine Healing). În prezent, urmează un program de Doctor of Ministry (Predicare și Leadership) în cadrul Seminarului Asbury Theological Seminary din Kentucky SUA. Este asistentul coordonatorului strategic ProLider. În 2011 s-a căsătorit cu Ronela-Iemima Vlad și împreună au trei copii, Rebeca, Daniel și Anna.
 • Adi Călbăjos
  Slujitor în echipa de conducere a Bisericii „Făclia” Cluj-Napoca
  Adrian Călbăjos este licențiat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca (1998-2002), absolvent Ucenicie & Teologie pastorală, în cadrul E.B.E, Cluj-Napoca, (2009-2011), absolvent Teologie Pastorală, Colegiul “Ministerium”, Cluj-Napoca (2013-2015), Certificate of Biblical Leadership, Moody Bible Institute, Chicago (2017-2019), și absolvent A.T.S. (Advanced Training Studies) Teologie Pastorală (2018 – 2021). De asemenea, Adrian este interpret de muzică creștină, compozitor, textier, lider de închinare, pasionat de ucenicie și antreprenoriat. Pasiunea pentru antreprenoriat l-a ajutat să devină co-owner la la Office Foto Print și Salad Box Sigma Center. Mai nou este membru în consiliul director al Fundației GUILD. Pe deasupra, este soț, tată și ucenic devotat al lui Isus.